Politika zaštite privatnosti

Mi poštujemo vašu privatnosti. Brinemo se o zaštiti privatnosti posjetitelja naše web stranice. Želimo Vam omogućiti transparentan i jasan uvid u podatke koje o Vama prikupljamo, način čuvanja i obrade Vaših osobnih podataka, kao i rokove čuvanja i pravne osnove za obradu ili prikupljanje osobnih podataka.

 

Molimo vas da pažljivo pročitate dokument u kojem je naznačena naša 'Politika zaštite privatnosti' te u kojoj je navedeno na koji način obrađujemo vaše osobne podatke, hoćemo li vam dostavljati obavijesti o novostima ili koristiti vaše osobne podatke u svrhe istraživanja ili u statističke svrhe.

Ova obavijest o zaštiti privatnosti odnosi se na osobne podatke korisnika naših usluga, uključujući i posjetitelje naše Web stranice.

Za potrebe primjene propisa o zaštiti privatnosti (uključujući, ali se ne ograničavajući na Opću uredbu o zaštiti podataka (Uredba (EU) 2016/679), dalje u tekstu: GDPR), društvo odgovorno za vaše osobne podatke je B design, obrt za uređenje vl. Božidar Miklobušec sa sjedištem u Novom Marofu – Varaždinska 88, OIB: 87897790467.

 

Ovlašteni smo svakodobno izmijeniti odredbe ove Obavijesti o zaštiti privatnosti. Molimo vas da posjetite ovu stranicu kako biste bili konstantno obaviješteni o bilo kojim promjenama, koje ćemo bez odgode ovdje objavljivati. U slučaju da niste zadovoljni s bilo kojim dijelom naše Obavijesti o zaštiti privatnosti, dostupna su vam pravna sredstva na način predviđen u daljnjem tekstu.

 

Koje informacije o Vama prikupljamo?

O vama prikupljamo isključivo one informacije koje su nam potrebne kako bismo Vam pružili naše usluge. Tako o Vama možemo prikupljati sljedeće vrste podataka.

• Ime i prezime;

• Kontakt podaci, poput Vaše e-mail adrese,

• Kontakt adresa,

• Podaci o Vašem IBANu ili broju računa, u slučaju plaćanja doznakom;

• bilo koje dodatne informacije koje s nama podijelite.

 

Neke od podataka omogućuju nam da ispunimo Vaše obveze prema Vama, primjerice Vaši kontaktni podaci su nam potrebni kako bismo Vas mogli kontaktirati ili kako biste mogli dovršiti postupak regstracije, odnosno za neometani tijek našeg poslovnog odnosa. Ovisno o vrsti osobnih podataka koja se obrađuje u odnosu i o okolnostima zbog kojih takve podatke obrađujemo, u slučaju da odbijete pružiti nam takve informacije moguće je da nećemo moći obraditi vaš zahtjev.

 

Prikupljanje Vaših osobnih podataka

Osobni podaci koje ste nam vi ustupili:

 

Postoje brojni načini na koje možete dijeliti informacije s nama, a koji uključuju:

 

• Način na koji se koristite našu web stranicu, primjerice za prijavu putem web-a;

• Situacije u kojima vi nas aktivno kontaktirate, i to telefonom, e-mailom ili putem društvenih mreža; i/ili

• Situacije u kojima mi vas kontaktiramo, i to putem telefona ili e-maila, primjerice kao odgovor na Vaš upit.

 

Osobni podaci koje automatski prikupljamo

 

Kada pristupate našoj web stranici, mi prikupljamo tehničke informacije, uključujući i IP adresu (adresu internetskog protokola), koja se koristi za spajanje vašeg računala s Internetom, podatke o pretraživaču i verziju, postavke vremenske zone, plug-in dodatak pretraživača te verzije, operativni sustav i korištenu platformu. Koristimo ove podatke u statističke svrhe te ne povezujemo te podatke s imenovanim i identificiranim osobama.

 

Zašto prikupljamo vaše osobne podatke?

Prikupljamo, obrađujemo i koristimo vaše osobne podatke iz nekoliko razloga, uključujući:

• kako bismo osigurali da možemo odgovoriti na vaše upite te vas kontaktirati na vaš zahtjev,

• kako bismo Vam omogućili korištenje naših usluga,

• kako bismo saznali koje usluge od Vas trebamo;

• radi pohrane vaših podataka (te ažuriranja) u našoj bazi podataka, a kako bismo vas mogli obavijestiti u slučaju obavijesti e-mailovom ili vam odgovorili na bilo koji upit;

• u svrhu istraživanja za statističke potrebe;

• radi vođenja naše stranice za potrebe internih operativnih aktivnosti, uključujući detektiranje kvara, analizu podataka, istraživanje, statističke svrhe i u svrhu istraživanja

• radi osiguranje efikasnog funkcioniranja naših softvera i IT sustava (uključujući krizne situacije te povrat podataka)

• u bilo koje druge svrhe uz vaš pristanak.

 

S kim dijelimo vaše podatke?

Podijelit ćemo vaše podatke prije svega kako bismo na efikasan način odgovorili na vaše upite. Vaše podatke dijelimo ili kada je to naša zakonska obveza ili s drugim pružateljima usluga koji nam pružaju podršku u našem poslovanju. Tako je moguće da ćemo Vaše podatke podijeliti s pružateljima usluga koji postupaju u naše ime, uključujući i vanjske savjetnike ili s pružateljima usluga u IT-u gdje su sklopljeni odgovarajući ugovori (ili postoje slični zaštitni mehanizmi).

Ne prenosimo Vaše osobne podatke izvan granica Europske unije niti ustupamo Vaše podatke trećim osobama za marketinške ili promidžbene svrhe.

 

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Nećemo čuvati vaše osobne podatke duže nego što je to potrebno za svrhe radi koje iste prikupljamo, osim ako je, prema našem shvaćanju, zakonom ili drugim propisom propisan rok čuvanja.

Kada nam vaši podaci više ne budu potrebni, osobne podatke o vama ćemo izbrisati iz našeg sustava.

 

Sigurnost Vaših osobnih podataka

Brinemo o zaštiti vaših podataka. Kako bismo zaštitili vaše podatke implementiramo odgovarajuće mjere koje su namijenjene sprječavanju neovlaštenog pristupa i zlouporabe vaših osobnih podataka.

Predano radimo kako bismo osigurali poduzimanje svih razumnih mjera za osiguravanje svih osobnih podataka koje imamo od zlouporaba, gubitka ili neovlaštenog pristupa. Ovo postižemo korištenjem i primjenom odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera.

Nažalost, slanje bilo kojih informacija putem Interneta uvijek donosi određeni stupanj rizika. Bilo koje informacije koje šaljete putem Interneta šaljete na vlastiti rizik. Iako se trudimo poduzeti sve potrebne mjere za zaštitu vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti sigurnosti podataka koje šaljete putem Interneta te ne jamčimo sigurnost bilo koje informacije, uključujući i osobne podatke koja je slana putem Interneta.

U slučaju da postoji sumnja na bilo koju zlouporabu ili gubitak ili neovlašteni pristup bilo kojim osobnim podacima molimo vas da nas obavijestite o tome bez odgode.

 

Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka

Kako bismo Vam omogućili korištenje naših usluga

 

Svrha većine naših aktivnosti u kojima obrađujemo Vaše osobne podatke je omogućiti nam korištenje Vaših osobnih podataka, poput situacija kada obrađujemo i prikupljamo Vaše ime i prezime te e-mail ili kontakt telefon kako bismo s Vama mogli komunicirati.

 

Legitimni interes

Ponekad obrađujemo Vaše osobne podatke zato što je to u našem legitimnom interesu, primjerice ako obrađujemo osobne podatke u statističke i analitičke svrhe kako bismo saznali više o vašim preferencijam i pružili Vam bolju uslugu ili uveli dodatne opcije u našu ponudu.

 

Privola

U nekim slučajevima, a osobito ako koristimo, prikupljamo ili obrađujemo osobne podatke u svrhe koje nisu navedene u ovim Pravilima privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome te ćemo tražiti Vašu privolu prije nego što pristanete na ovakvu obradu Vaših osobnih podataka. Danu privolu možete povući u svakom trenutku putem e-maila koji je naveden na kraju ovih pravila privatnosti.

 

Vaša prava

Čak i ako već obrađujemo Vaše osobne podatke, imate određena prava raspolagati Vašim osobnim podacima, na dolje naznačene načine.

 

Pristup.

Imate pravo pristupiti osobnim podacima u bilo kojem trenutku te zatražiti da Vam omogućimo uvid u sve osobne podatke o Vama koje obrađujemo.

Prigovor. Imate pravo prigovoriti određenim aktivnostima obrade osobnih podataka, primjerice obradi osobnih podataka na temelju našeg legitimnog interesa, poput izravnog kontaktiranja.

Prijenos.

Imate pravo zatražiti prijenos podataka o Vama drugom pružatelju usluga. Ovo pravo Vam omogućuje da zatražite od nas da Vam dostavimo sve podatke o Vama u uobičajenom strojno čitljivom obliku ili da ih izravno uputimo drugom pružatelju usluga.

 

Ažuriranje.

Imate pravo ažurirati, ispraviti ili dopuniti Vaše osobne podatke u bilo kojem trenutku slanjem e-maila na dolje naznačenu e-mail adresu.

 

Brisanje.

Možete zatražiti brisanje informacija koje imamo o Vama, putem dolje naznačene e-mail adrese.

Napominjemo da u određenim slučajevima, gdje postoji naša zakonska obveza čuvanja podataka ili u nekim drugim zakonom dopuštenim okolnostima nećemo moći postupiti po Vašem zahtjevu. U tom slučaju ćemo Vas o tome obavijestiti pisanim putem uz obrazloženje naše odluke.

 

Pritužba.

U slučaju da imate prigovora na naš rad možete podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka:

 

Agencija za zaštitu osobnih podataka

Martićeva ulica 14

HR - 10 000 Zagreb

Tel. 00385 (0)1 4609-000

Fax. 00385 (0)1 4609-099

E-mail: azop@azop.hr

Web: www.azop.hr

 

Molimo Vas da vodite računa o tome da ćemo evidentirati našu komunikaciju o ovim zahtjevima, kako bismo mogli riješiti bilo koji potencijalni spor.

 

Tko je odgovoran za obradu osobnih podataka?

B design, obrt za uređenje vl. Božidar Miklobušec sa sjedištem u Novom Marofu – Varaždinska 88, OIB: 87897790467 odgovoran je za obradu vaših osobnih podataka. Pristup Vašim osobnim podacima imaju isključivo naši ovlašteni zaposlenici kojima su Vaši podaci potrebni za pružanje usluge.

 

U slučaju da imate bilo kakve komentare ili prijedloge koje se odnose na ovu obavijest o zaštiti privatnosti molimo vas da nas kontaktirate na adresu sjedišta društva B design, obrt za uređenje vl. Božidar Miklobušec putem kontaktnog obrasca na našoj web stranici ili putem e-maila info(@)b-design.hr .

 

Pitanje privatnosti nam je važno te ćemo vam na sve vaše upite odgovoriti bez odgode.

U trenutku kada se registrirate za korištenje web stranice od vas tražimo pojedinačnu i posebnu privolu kako biste nam dopustili korištenje vaših osobnih podataka na određeni način. U slučaju da nam za bilo što bude potrebna vaša privola u budućnosti, dostaviti ćemo vam informacije koje će biti dostatne kako biste mogli odlučiti o davanju privole.

Imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku. U ranijem dijelu teksta, je detaljno navedeno kako to pravo možete ostvariti.

Kolačići (Cookies)

Ulaskom Hrvatske u EU, dužni smo vas temeljem posebnih regulacija informirati o procesima koji se događaju prilikom korištenja naših internetskih stranica.

 

'Kolačići (Cookies)' su male količine informacija koje naš web poslužitelj smješta na web preglednik Vašeg računala i koje se spremaju na hard drive vašeg uređaja. Bilo koje spominjanje 'kolačića' u ovoj obavijesti, uključuje i druge vrste automatskog pristupanja ili pohrane informacija na vašem uređaju.

 

Kada ste pristupili web stranici, dobili ste poruku kojom ste obaviješteni o korištenju kolačića na ovoj stranici. Kako bismo vam dostavili tu poruku morali smo koristiti kolačiće. U slučaju da odlučite koristiti ovu stranicu, daljnji kolačići će se pohranjivati na vaš uređaj, na dolje opisani način. Nastavkom korištenja ove stranice, a nakon što vam je uručena obavijest, pristajete na korištenje kolačića na način na koji je to opisano u ovoj Obavijesti.

 

U ostalim slučajevima ne koristimo kolačiće na ovoj stranici. Međutim, u slučaju da na našim stranicama postoji sadržaj koji pružaju drugi pružatelji usluga, ti drugi pružatelji usluga mogu postaviti kolačiće na vašem računalu ili mobilnom uređaju.

 

Dolje je naveden popis kolačića koje koristi Google Analytics, sadržan u našoj web stranici.

Kolačići / tehnologija Google Analytics

 

Svrha

Ovi kolačići koriste se radi prikupljanja informacija o tome kako vi i drugi posjetitelji koristite našu stranicu, i koji se koriste kako bismo poboljšali našu uslugu. Kolačići prikupljaju informacije u anonimnom obliku, uključujući i broj posjetitelja, lokaciju posjetitelja i stranice koje su posjetili.

Kako isključiti / uključiti ovaj kolačić

Radi isključivanja praćenja koje omogućuje alat Google Analytics, na svim web stranicama, posjetite:Google Analytics Opt-out Browser Add-on.

Za više informacija o kolačićima, uključujući i kako podesiti vaš internetski preglednik da ne prikuplja kolačiće posjetite: www.allaboutcookies.org .

 

Google Analytics

Ova stranica koristi Google Analytics, a analitički servis društva Google Inc. ("Google"). Google Analytics koristi tkz. kolačiće, tekstualne datoteke koje se spremaju na računalima korisnika i koji omogućuju analizu načina korištenja. Informacije koje se generiraju o korištenju ove stranice se uobičajeno prenosti na server Googlea u Sjedinjenim Američkim Državama gdje se ti podaci čuvaju. IP anonimizacija je aktivirana na ovoj stranici, tako da su IP adrese korisnika Googlea skraćene unaprijed kad je riječ o državljanima Država članica Europske unije ili država članica Europskog gospodarskog prostora. Samo u iznimnim slučajevima se cijela IP adresa šalje na Googleov server u SAD-u gdje se skraćuje. U ime operatera ove stranice, Google će koristiti podatke radi utvrđivanja korištenja ove stranice, sastaviti izvještaj o aktivnostima za druge svrhe povezane s korištenjem ove stranice te korištenjem Interneta, a radi pružanja usluga operateru web stranice.

IP adresa koju je vaš internetski preglednik prikupio kao dio Google Analytics usluge neće biti spojen s drugim podacima Googlea. Podaci koje prikupljamo putem alata Google Analytics su: broj posjetitelja, URLovi preko kojih su posjetitelji pristupili i pouzdane stranice.Možete spriječiti prikupljanje podataka koje generiraju ovi kolačići aktiviranjem tkz. "opt-out cookie" postavke na vašem računalu.

Detalji članka

ID članka:
5
Kategorija: